* Fix. Tel: 035 433 573 | Mob: 063 8003 129, 063 8457 244

Dobrodišli!!!

Ekometalika d.o.o Mijatovac

Plazma rezanje metala

Plazma CNC rezanje metala pri kome je izvor toplotne energije električni luk. U industrijskoj upotrebi je od 1960 godine i upotrebljava se za rezanje svih vrsta elektroprovodljivih metala. Po tom postupku se većinom režu materijali debljine do 100 mm a može se upotrebljavati za rezanje tankih materijala (uobičajeno od 1 mm). Brzine rezanja su veoma velike, zato je postupak veoma produktivan.

Gasno sečenje metala

Gasno rezanje metala cnc mašinom, pri kome toplotnu energiju dobijamo iz gasa kiseonika i gorivog gasa. To je najstariji postupak u upotrebi za rezanje konstrukcijskih čelika debljina od 5 do 300 mm. Daje veoma dobre rezultate kada je potrebno izrezati veće debljine metala.

Lasersko sečenje metala

Pružamo uslugu preciznog i brzog CNC laserskog rezanja i graviranja čelika debljine od 0,5 - 12mm , prohroma 0,5 - 6mm i drugih materijala pogodnih za lasersko sečenje. Rezanje za veće serije je povoljnije od drugih vidova rezanja pogotovu do 6mm debljine čelika.

Sečenje lima makazama

Preduzeće ekometalika d.o.o poseduje hidraulične makaze visokog učinka kojima se vrši kvalitetno i precizno sečenje lima.

Cnc lasersko plazma
i gasno rezanje
metala.

Za postupak rezanja cnc mašinom koristi se vazdušna plazma a procesom rezanja i produktivnošću sa minimalnim produktom šljake. Plazma rezač omogućava visokoproduktivno i kvalitetno (također fino) rezanje svih vrsta metala. Sa cnc plazma i gasnim rezačem možemo rezati sve vrste konstrukcijskih čelika, legiranih čelika, aluminija, prohroma...

Ekometalika d.o.o

Otkup

Vršimo otkup upotrebljivih materijala kao što su osovinski čelik, metalne cevi raznih profila, čeličnih ploča...

Transport

Vršimo transport, utovar i istovar mašina, kao i ostalih metalnih konstrukcija. Posedujemo i prateće mašine za utovar i istovar ovih konstrukcija i teških mašina.

Prodaja

U ponudi su nove i polovne cevi raznih profila, prečnika i dimenzija. Veliki izbor čeličnih ploča i osovinskog čelika. Hladno i toplo valjani limova.